020 530 0160

EC onderzoekt privacy gerelateerde gebruiksvoorwaarden

De Europese Commissie gaat een onderzoek instellen naar de gebruiksvoorwaarden van zoekmachines, sociale netwerksites en internet service providers. Aanleiding hiervoor is de toenemende bezorgdheid over hoe deze bedrijven, op basis van hun gebruiksvoorwaarden, met persoonsgegevens van hun klanten omgaan.

Een goede reden voor deze bezorgdheid kan worden gevonden in het artikel dat WebWereld eerder heeft gewijd aan de omstreden plannen van FaceBook. FaceBook wilde in haar gebruiksvoorwaarden een bepaling opnemen dat FaceBook een eeuwigdurende licentie zou hebben op het gebruik van iemands naam, gelijkenis en foto.

De Europese Commissie is in het bijzonder bezorgd over het toenemende gebruik van zogeheten Deep Packet Inspection (DPI) technieken. DPI maakt geavanceerde beveiliging mogelijk, maar ook censuur, afluisteren en ‘data mining’.

Commissielid Meglena Kuneva is van mening dat gebruiksvoorwaarden van bovengenoemde type bedrijven met grote regelmaat in strijd zijn met privacy wetgeving. Zij wil daarom een ‘zwarte lijst’ opstellen met daarin misleidende bepalingen opdat deze verboden kunnen worden. Volgens het commissielid moeten mensen bewust worden van het feit dat zij (te) vaak toestemming geven voor het gebruik van privacy gevoelige informatie, terwijl dit helemaal niet altijd noodzakelijk is.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: http://www.pcworld.com/businesscenter/article/162177/ec_to_probe_online_profiling_by_web_sites_and_isps.html
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen