020 530 0160

Duitse onderzoekers ontwikkelen detectiesoftware voor codediefstal

Gepubliceerd op 23 augustus 2007 categorieën 

 


De software, API Birthmark, maakt het mogelijk om verschillende softwareprogramma’s te scannen op gelijkenissen om zo vast te stellen of sprake is van codediefstal. API Birthmark stelt gelijkenissen tussen programma’s vast door te kijken naar het gedrag van de software, in plaats van naar de code. Programma’s die het mogelijk maken om codediefstal te verhullen door de code zodanig om te gooien dat gelijkenissen niet meer vastgesteld kunnen worden, zijn op internet gratis beschikbaar. De onderzoekers verwachten daarom dat gebruik van de API Birthmark software een uitkomst biedt in geschillen omtrent codediefstal.


 


Wanda van Kerkvoorden, die in het artikel geciteerd wordt, plaatst haar vraagtekens bij de API Birthmark methode om software te vergelijken op basis van gedrag. Ze noemt het feit dat steeds meer gebruik wordt gemaakt van open source software, waardoor de kans op gelijkenissen in gedrag van software toeneemt.  Lees hier het hele bericht.


Bron: www.computable.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Nicky Nicky van Dorp

publicaties

Gerelateerde artikelen