020 530 0160

Dreigen inbreuk octrooi medicijn opvliegers niet verboden

Gepubliceerd op 20 januari 2006 categorieën 

Novogen Research Pty ltd, de Australische houdster van een Europees octrooi voor een medicijn tegen opvliegers hoeft niet te stoppen met beschuldigingen van octrooi-inbreuk, ondanks de mogelijke nietigheid van het octrooi.  Novogen dreigt in brieven afnemers van Care for Women BV uit Amersfoort van octrooi-inbreuk door verhandeling van Women’s meno pause en Women’s rode klaver. Care for Women wist de Voorzieningenrechter van de Haagse Rechtbank echter ervan te overtuigen dat in een bodemprocedure het (Nederlandse deel van het) Europese octrooi zou worden vernietigd, zoals blijkt uit het vonnis van 11 januari 2006.


Desalniettemin wilde de Voorzieningenrechter geen verbod geven aan Novogen afnemers van Care for Women te sommeren. De Voorzieningenrechter stelt zich op het standpunt dat het Europese octrooi (formeel) nog steeds geldig is. Novogen mag haar octrooi in principe handhaven, tenzij er sprake is van bijzondere omstandigheden. Daarvan is kennelijk nog geen sprake als dezelfde (!) rechter verwacht dat het octrooi nietig wordt verklaard…

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doeko Bosscher

publicaties

Gerelateerde artikelen