020 530 0160

Downloaden legaal in Canada

Gepubliceerd op 15 december 2003 categorieën 

Het downloaden van muziek via internet en P2P-programma´s is toegestaan. Het uploaden van muziek is in strijd met het auteursrecht. Dat heeft de Copyright Board of Canada afgelopen vrijdag bepaald. Naar de beslissing van de Board werd door menigeen met spanning uitgekeken.


Interessant is verder dat de Copyright Board heeft bepaald dat voor bepaalde technische middelen voor opslag van muziek een auteursrechtheffing zal gaan gelden. Zo worden sommige MP3-spelers voortaan belast met een heffing van 25 dollar. Blanco DVD´s, memory cards en harde schijven worden niet belast:


“The Board denied the Canadian Private Copying Collective’s (CPCC) request to establish a levy on blank DVDs, removable memory cards and removable micro hard drives. It finds that the evidence available at this time does not clearly demonstrate that these recording media are ordinarily used by individuals for the purpose of copying music.” zo schrijft de Board in een persbericht.


In Nederland geldt al ook een heffing voor CR Recordables, maar (nog) niet voor MP3-spelers en harde schijven. Lees hier het bericht.

Bron: Cnet news.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen