020 530 0160

Downloaden blijft legaal

Gepubliceerd op 3 januari 2008 categorieën 

Het downloaden uit een illegale bron blijft toegestaan. Dat blijkt uit een brief van minister van Justitie Hirsch Ballin aan de Tweede Kamer, waarin hij het auteursrechtbeleid voor de komende jaren ontvouwd.


Eerder had Hirsch Ballin in antwoord op kamervragen van Arda Gerkens aangegeven dat hij het onderwerp legale-illegale bron graag wilde bespreken. Ik had toen gezegd dat “bespreken” Haags is voor wijziging aanbrengen in de situatie dat downloaden mag. Een wijziging lijkt nu echter voorlopig van de baan. De minister schrijft het volgende:


“Bij de invulling van de rechtshandhaving van auteurs- en naburige rechten zal een effectieve inperking van overtredingen voorop staan. Gegeven de aard van de inbreuk via het Internet, ligt het niet voor de hand primair te zoeken in handhaving gericht op degene die voor eigen gebruik downloadt van een illegale bron. Dat vergt aanzienlijke investering met beperkt resultaat. De consument zou zich bovendien geconfronteerd zien met de niet altijd even eenvoudig te beantwoorden vraag wanneer er sprake is van een legale bron en of de website die stelt legale bestanden aan te bieden – al dan niet tegen betaling – betrouwbaar is.”

Bron: MvJ
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen