020 530 0160

Directeur Unibet weer vrij

Gepubliceerd op 25 oktober 2007 categorieën 

De directeur van het online gokbedrijf Unibet, Petter Nylander, is weer op vrije voeten. Afgelopen maandag werd Nylander op Schiphol opgepakt op verzoek van de Franse autoriteiten. Of Nylander hiermee ook uitlevering aan Frankrijk ontloopt, is onzeker. Hij mag Nederland namelijk niet verlaten en zijn paspoort is ingenomen.


Frankrijk wil Nylander vervolgen omdat zijn bedrijf Unibet door het online aanbieden van kansspelen inbreuk zou maken op de Franse gokwetgeving. Net als Nederland beschouwt Frankrijk het aanbieden van online kansspelen illegaal tenzij dit wordt verzorgd door vanuit de staat aangewezen monopolisten.


Unibet heeft echter in het Verenigd koninkrijk, Malta en Italië wel vergunningen om online kansspelen aan te bieden. Volgens Unibet is het gokbeleid van Frankrijk en Nederland dan ook in strijd met Europees recht. De Nederlandse rechter is het echter niet met Unibet eens en bepaalde begin oktober (bij verstek) dat Unibet zijn activiteiten in Nederland moet staken.


Unibet krijgt overigens wel steun vanuit de Europese Commissie. Het Nederlandse gokbeleid is namelijk onderwerp van onderzoek door de Europese Commissie. Eurocommissaris Charlie McCreevy (Interne Markt) en minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) zijn het grondig oneens over de vraag of Nederland kansspelaanbieders uit andere lidstaten moet toelaten.


 


Lees hier het volledige bericht.


 

Bron: nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen