020 530 0160

Diebold misbruikt auteursrecht

Gepubliceerd op 6 oktober 2004 categorieën ,

De Amerikaanse fabrikant van stemmachines Diebold heeft zich ten onrechte op het auteursrecht beroepen door geheime e-mails van het internet verwijderd te krijgen. Dat is het oordeel van rechter Jeremy Fogel.


Uit de e-mails van medewerkers van Diebold bleek dat de stemmachines niet geheel betrouwbaar waren. Diebold wilde de e-mails van het internet verwijderd hebben door het vervolgen van de studenten, wetenschappers en ISPs die zij verantwoordelijk achtte voor de publicatie van de documenten. Als reactie heeft de EFF (Electronic Frontier Foundation) gezamenlijk met anderen een procedure aanhangig gemaakt om Diebold te verbieden de vervolging door te zetten.


De rechter oordeelt als volgt:


“No reasonable copyright holder could have believed that the portions of the email archive discussing possible technical problems with Diebold’s voting machines were proteced by copyright . . . the Court concludes as a matter of law that Diebold knowingly materially misrepresented that Plaintiffs infringed Diebold’s copyright interest.”


Lees ook mijn column over de zaak.

Bron: EFF
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen