020 530 0160

Consumentenbond vreest ‘criminalisering’ muziekliefhebber door EU

Gepubliceerd op 24 november 2006 categorieën , ,De richtlijn over muziek op internet, waarover het Europees Parlement binnenkort zal stemmen, gaat in de ogen van de Consumentenbond – en de Consumentenbonden in andere Europese landen – veel te ver.


“Binnen Europa is er een wens om de wetgevingen in de verschillende landen op dit vlak te harmoniseren”, licht de Consumentenbond-woordvoerder Ewald van Kouwen toe. “Het ziet er naar uit dat dat betekent dat we naar een streng regime gaan zoals dat al in EU-landen zoals Spanje wordt gehanteerd.”


Volgens Van Kouwen kan daardoor niet alleen het uploaden, maar ook het downloaden van muziek strafbaar worden. “Dat betekent dat je strafbaar kunt zijn als je muziek downloadt van een online winkel waarvan je niet kunt vermoeden dat deze illegale content aanbiedt”, aldus van Kouwen. De woordvoerder vindt dat ‘argeloze, vredelievende consumenten’ niet gestraft moeten worden.


Lees hier het hele bericht. 

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen