020 530 0160

Consumentenbond: RFID-chips standaard uitzetten

Gepubliceerd op 28 september 2007 categorieën 

De Consumentenbond wil dat winkeliers standaard de radiofrequentie-chips in producten uitzetten, op het moment dat de Nederlandse consument deze producten aanschaft. De Consumentenbond doet deze oproep naar aanleiding van een onderzoek, waarbij tweeduizend Nederlanders hun mening gaven over de RFID-chips.


Uit het onderzoek, uitgevoerd door het Rathenau-instituut, bleek dat 68 procent van de ondervraagden geïnformeerd wil worden over RFID-chips in producten en een nog groter deel van de ondervraagden ervan op de hoogte wil zijn wanneer deze chip wordt gescand. Meer dan de helft van de ondervraagden is van mening dat winkeliers ervoor moeten zorgen dat een RFID-chip standaard uit staat.


De Consumentenbond is van mening dat de RFID-chips voor een inbreuk op de privacy kunnen zorgen omdat consumenten door de chips herkend kunnen worden en hun aankoopgedrag gemonitord kan worden. De Consumentenbond pleit daarom voor een systeem waarbij de consument zelf de keuze heeft of de chip ‘aan’ blijft staan of niet. Hierdoor zouden producenten ook gedwongen worden de voordelen van activatie aan de consument duidelijk te maken. De Consumentenbond heeft inmiddels zijn wens kenbaar gemaakt aan het platform Rfid-Nederland.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Nicky Nicky van Dorp

publicaties

Gerelateerde artikelen