020 530 0160

Consumentenautoriteit beboet Ringtone aanbieder

Gepubliceerd op 9 januari 2009 categorieën , ,

De Consumentenautoriteit (in samenwerking met de OPTA) heeft aan de SMS dienstenaanbieder OX-2 een boete van EUR 85.000,– opgelegd. OX-2 zou misbruik hebben gemaakt van verkregen MSN gegevens en tevens de wettelijke informatieplicht hebben geschonden.


Op bepaalde sites maakte OX 2 reclame voor SMS-diensten zoals quizzen en ringtones. Om te kunnen winnen of om de ringtones te krijgen was wel vereist dat de MSN gegevens werden ingevuld. OX-2 gebruikte vervolgens de MSN-adressenlijst van de deelnemer om zijn vrienden e-mails te zenden. Bovendien had OX-2 zijn KVK-nummer en BTW-nummer niet vermeld terwijl dit wettelijk verplicht is.


OX-2 gaat in hoger beroep tegen de boete en stelt dat er van misbruik geen sprake is. De algemene voorwaarden die door middel van aanvinken moeten worden geaccepteerd, bepalen dat de MSN gegevens van de deelnemer voor acties worden gebruikt. De Consumentenautoriteiten geeft echter aan dat de ontvanger van de commerciële boodschap niet met ontvangst van de e-mail heeft ingestemd.


Lees hier en hier de volledige berichten.


 

Bron: consuwijzer.nl en emerce.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen