020 530 0160

Concertzender Fabchannel ten onder

Gepubliceerd op 10 maart 2009 categorieën 

Concertzender Fabchannel stopt eind deze week met de activiteiten. Negen jaar lang verzorgde de organisatie concertregistraties in onder meer Paradiso en de Melkweg. Het resultaat daarvan werd met de wereld gedeeld op de website, die zeer populair was bij het concertpubliek en vele prijzen won waaronder een Webby Award en de prijs voor de beste entertainmentwebsite.

Fabchannel sloot hiervoor deals met de platenmaatschappijen die immers toestemming moeten geven voor de registratie van de concerten van hun artiesten en voor het online plaatsen daarvan. Helaas gaven die platenmaatschappijen niet allemaal hun toestemming en zeker niet allemaal voor de grote namen. Daardoor bleef het bereik van de website beperkt tot de liefhebbers van de kleinere bandjes waardoor de grote advertentie-inkomsten uitbleven. Gezien de hoge kosten van de hele operatie (camera’s, studio, programmeurs, redacteurs en laten we Buma niet vergeten) was voortzetten van de activiteiten niet langer rendabel, zo meldt Fabchannel.

Het hele archief en daaraan gekoppelde rechten blijven bij Fabchannel. Mocht er dus ooit een sluitend exploitatiemodel worden bedacht, dan kan er in de toekomst wie weet weer wat worden gedaan met het unieke materiaal.

Lees hier het bericht op nu.nl.

Bron: nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen