020 530 0160

Commotie rond Europese softwareoctrooien houdt aan

Gepubliceerd op 13 januari 2005 categorieën 

Op 21 december wist de Poolse Staatssecretaris voor de informatiemaatschappij en techniek de stemming over Europese softwareoctrooien tegen te houden. Wat dit voor gevolgen had voor het controversiële wetsvoorstel was onduidelijk. Ondertussen hebben de tegenstanders van het wetsvoorstel niet stilgezeten. Maarliefst 61 Europarlementariërs uit dertien deelstaten die afkomstig zijn uit vier politieke stromingen, hebben een motie opgesteld. Deze motie vraagt om een nieuw wetsvoorstel.


De initiatiefnemers van de motie waren achter de schermen al sinds 8 december 2004 bezig met het verzamelen van handtekeningen. De lobbygroep NSP (Non Software Patents) verwacht dat er gestemd gaat worden over de motie na het reces in de week van 21 februari.


De Europese associatie van bedrijven in de ict-industrie (Eicta) verwacht niet dat de motie zal worden aangenomen aangezien daarvoor zowel een meerderheid in het Parlement alsmede de toestemming van de fractielijders van de partijen nodig is.


Lees hier het volledige bericht.

Bron: computable.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen