020 530 0160

Commissie Stevens doet aanbeveling op gebied van collectief beheer

Gepubliceerd op 26 januari 2007 categorieën 

In het rapport Cultuur en Vrije Tijd van de Commissie Stevens dat gisteren aan staatssecretaris van Gennip van Economische Zaken werd overhandigd, worden een aantal aanbevelingen gedaan die nauw samenhangen met het auteursrecht. In het rapport beveelt de Commissie onder meer aan buitenlandse artiesten buiten de Arbo-wetgeving niet gelden voor buitenlandse artiesten, de zeggenschap van betalende partijen bij auteursrecht te vergroten, de zeggenschap van het College van Toezicht Auteursrechten te vergroten dan wel het auteursrecht onder direct rijksbeheer te brengen en de auteursrechtelijke inningsorganisaties samen te voegen.


De in 2004 tot stand gekomen Commissie Stevens rapporeert de  obstakels in de regelgeving zoals deze blijken uit de praktijk aan de overheid. Met deze informatie tracht de overheid vervolgens de regeldruk te verminderen. De staatssecretaris kondigde naar aanleiding van het rapport aan in een actieplan de aanbevelingen op te pakken.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Ministerie van Economische Zaken
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen