020 530 0160

Commerciëlen wachten op digitale radio

Gepubliceerd op 11 september 2006 categorieën , , ,

Digitale radio wordt momenteel in Nederland alleen ingezet voor de de FM-uitzendingen van de publieke omroepen binnen een beperkt gebied. Deze uitzendingen geschieden in DAB-formaat (Digital Audio Broadcasting formaat), de meest gebruikte standaard voor digitale uitzending in Nederland.


Commerciële aanbieders die digitale radio willen aanbieden aan commerciële omroepen konden zich vanaf afgelopen juni inschrijven voor een licentie op het DAB-netwerk. Het kabinet heeft echter besloten te wachten met de behandeling van het zogenaamde DAB-dossier tot na de volgende verkiezingen. Potentiële aanbieders vrezen nu dat Nederland daardoor achterop raakt op het gebied van digitale radio.


Digitale radio heeft als voordelen dat meerdere radiostations mogelijk worden gemaakt, het geluid van hogere kwaliteit kan zijn en bovendien andere signalen (voor bijvoorbeel extra informatie) meegezonden kunnen worden. Gecombineerd met andere technieken vergroot digitale radio onder meer de mogelijkheden voor mobiele telefonie.


 Lees hier het hele bericht.

Bron: Tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen