020 530 0160

CBP pakt onrechtmatig verzamelen van persoonsgegevens op internet aan

Gepubliceerd op 25 maart 2009 categorieën ,

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft onlangs onderzoek gedaan naar de wijze van het verzamelen van persoonsgegevens op websites, in het bijzonder een sociale netwerksite en een gamesite.

Op sociale netwerksite zikle.nl constateerde het CBP dat de websitehouder onvoldoende informatie gaf over de doeleinden voor het verzamelen van persoonsgegevens. Deze gegegens werden tevens op een niet voldoende veilige manier verwerkt. Ook werden deelnemers onder de zestien jaar niet gewezen op het feit dat toestemming van de ouders noodzakelijk is voor de verwerking van persoonsgegevens.

Op gamesite jiggy.nl was er beroering over het spelletje ‘Coco Banana’. Dit spelletje kenmerkt zich door het feit dat extra speelbeurten kunnen worden verdiend door het opgeven van e-mailadressen van derden. Deze derden ontvingen vervolgens diverse e-mails, terwijl zij hiervoor geen toestemming hadden gegeven.

Beide websites werden gesommeerd zich te conformeren aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Zikle.nl heeft inmiddels de geconstateerde onrechtmatigheden ongedaan gemaakt. Jiggy.nl heeft besloten het spel ‘Coco Banana’ offline te halen.

Klik hier voor het hele bericht en verwijzingen naar aanvullende informatie.

Bron: http://www.cbpweb.nl/documenten/pb_20090324_verzamelen_persoonsgevevens_op_internet.shtml
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen