020 530 0160

CBP onderzoekt invoering OV-Chipkaart Rotterdam

Gepubliceerd op 14 november 2008 categorieën 

Vorige week berichtte het Cbp dat het gewijzigde privacy-beleid van de OV-bedrijven die betrokken zijn bij de OV-Chipkaart in overeenstemming is met de Wet bescherming persoonsgegevens. Dit betekent echter niet dat de discussie over privacy-aspecten nu voorbij is.


Het Cbp kondigde deze week aan een onderzoek te zullen starten naar de verwerking van persoonsgegevens door het Rotterdamse vervoerbedrijf RET. Vanaf 29 januari 2009 verdwijnt in de Rotterdams metro de strippenkaart en kunnen reizigers daar alleen nog gebruik maken van de OV-chipkaart.


Het CBP wil gaan toetsen hoe de RET omgaat met de persoonsgegevens en hoe het de reiziger gaat informeren over de veranderingen, aldus woordvoerder Van de Klashorst:


“We willen zien welke gegevens feitelijk gebruikt worden zonder dat de wet bescherming persoonsgegevens overtreden wordt. Terwijl in de rest van het OV over de toekomst gesproken wordt en alles nog vrij abstract is, is de RET een stuk verder. En hoe het precies gaat lopen zonder strippenkaart, dat kan ik niet zeggen want er komt wel meer bij kijken dan dat. Zolang de afspraken maar worden nageleefd die we ook met het GVB hebben gemaakt.”


Na het onderzoek begin dit jaar bij het Amsterdamse Gemeentelijke vervoersbedrijf kwamen een aantal zaken aan het licht die botsten met de Wet bescherming persoonsgegevens.


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen