020 530 0160

CBP gaat zich meer toeleggen op handhaving WBP

Gepubliceerd op 10 augustus 2007 categorieën 

In een op 8 augustus jl. door het College Bescherming Persoonsgegevens (“CBP”) gepubliceerd memorandum, kondigt het CBP aan dat zij haar beperkte middelen geheel wil besteden aan het vervullen van haar primaire functie: toezicht houden op de naleving van de bepalingen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Het CBP wil haar taak effectief en optimaal uitvoeren door de pakkans op normoverschrijding te verhogen. Het CBP geeft aan dat zij hierdoor niet langer kan voldoen aan de individuele voorlichtingsverzoeken en verzoeken om advies van burgers en bedrijven. 


De laatste jaren waren individuele voorlichtingsverzoeken sterk toegenomen, terwijl het CBP de middelen niet had om aan deze verzoeken te voldoen. Aan de andere kant kwam de vervulling van haar toezichthoudende taken door deze toenemende vraag in de knel. Het CBP wil nu haar prioriteiten herschikken en gaat zich de komende tijd in toenemende mate toeleggen op de handhaving van de WBP.


Lees hier het hele bericht.


Lees hier het memorandum.

Bron: College Bescherming Persoonsgegevens
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Nicky Nicky van Dorp

publicaties

Gerelateerde artikelen