020 530 0160

CBP deelt eerste boetes uit

Gepubliceerd op 22 december 2003 categorieën 

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft op 16 december 2003 aan drie organisaties – een gemeente en twee bedrijven – een boete wegens het niet nakomen van de meldingsplicht opgelegd. Zodra persoonsgegevens onder bepaalde voorwaarden worden verwerkt, moet deze verwerking worden gemeld bij het CBP. Veel bedrijven en instellingen zijn hier niet van op de hoogte. De boetes die het CBP heeft opgelegd variëren van 3.000 tot 15.000 euro.


Deze boetes zijn de eerste in het kader van het onderzoek naar de naleving van de meldingsplicht dat het CBP in juli 2003 is gestart. In vier sectoren is een steekproef gedaan: gemeenten, zorgverzekeraars, arbodiensten en de direct marketingsector. Bij ongeveer 40% van de organisaties bleek al snel dat aan de verplichtingen was voldaan, of dat er geen meldingsplicht bestond. In de meeste overige onderzoeken heeft het CBP geconcludeerd dat er sprake is van overtreding van de meldingsplicht. Nog niet alle onderzoeken zijn afgerond. Lees hier het bericht.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen