020 530 0160

Camera’s om vliegtuigpassagiers in de gaten te houden

Gepubliceerd op 29 februari 2008 categorieën 

De EU is bezig met het ontwikkelen van speciale camera’s en microfoons die vliegtuigpassagiers voortdurend in de gaten houden. Eventuele terroristen moeten zo vroegtijdig ontdekt worden. Op het moment dat iemand verdacht gedrag vertoont – zoals opvallend vaak naar de wc gaan – wordt er een seintje gegeven aan de bemanning die dan maatregelen kan nemen.


Het staat nog niet vast dat de camera’s ook daadwerkelijk zullen worden ingevoerd, maar de EU wil alvast voorbereid zijn voor het geval de VS de camera’s zou verplichten.


Europarlentariër Sophie in ’t Veld is niet blij met het project. Volgens haar moet er kritisch gekeken worden naar wie bijvoorbeeld toegang heeft tot de beeld- en geluidopnames.


De onderzoekers denken dat het wel mee zal vallen met de weerstand van passagiers tegen de camera’s en microfoons. Ze stellen dat er op steeds meer plekken camera’s worden geplaatst en dat de burgers hier wel aan zullen wennen.


Dit neemt natuurlijk niet weg dat de privacy van vliegtuigpassagiers steeds meer in het geding komt. Het valt te betwijfelen of passagiers zich hier inderdaad zo weinig zorgen om maken als de onderzoekers denken.


Lees hier het volledige bericht.

Bron: Telegraaf
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Chloe Chui

publicaties

Gerelateerde artikelen