020 530 0160

BZN manager houdt recht op royalties afslankpillen

Gepubliceerd op 19 november 2004 categorieën 

Voldafar moet royalties blijven betalen aan de manager van Annie Schilder, de zangeres van BZN over het verkochte aantal afslankpillen. Dat is de uitkomst van het kort geding voor de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zwolle waarin 18 november uitspraak werd gedaan.


 


Al jaren betaalt Voldafar aan de zangeres een royalty van f 1,– (Euro 0,45) per in Nederland verkochte of in de handel gebrachte en betaalde flacon Voldafar Slank met een inhoud van 150 tabletten. In ruil daarvoor mag Voldafar bij reclame-uitingen met betrekking tot ‘Voldafar Slank’ gebruik maken van haar naam en het portret.  Uit het vonnis blijkt dat Voldafar van de overeenkomst afwilde omdat er sprake zou zijn van een ernstige vertrouwensbreuk.


 


De overeenkomst kan echter slechts ontbonden kan worden indien een negatieve roep rondom de persoon van de zangeres zou ontstaan die de verkoop en de goede naam van het product zou kunnen schaden. Daarvan is volgens de Voorzieningenrechter geen sprake. Dat de manager tracht openheid van zaken te verkrijgen omtrent verstrekte opgaven en gedane afrekeningen is zijn goed recht, zeker nu de hoogte van de royaltyvergoeding afhankelijk is van de aantallen verkochte producten.


 

Bron: www.rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doeko Bosscher

publicaties

Gerelateerde artikelen