020 530 0160

Buma en Sena boos over `rechtenvrije´ muziek in horeca

Gepubliceerd op 12 januari 2006 categorieën 

Auteursrechtenorganisaties accepteren niet dat ruim 1000 horecagelegenheden `rechtenvrije´ muziek draaien zonder het betalen van vergoedingen.  Brancheorganisatie Horeca Nederland heeft vorig jaar de rechten op vijfduizend nummers gekocht en vervolgens aan de leden van de brancheorganisatie verkocht. Hierover hoeven horecabedrijven geen vergoeding te betalen.


Buma en Sena stellen zich op het standpunt dat Horeca Nederland niet het recht heeft af te zien van vergoeding van gebruik op de muziek, omdat eigenaren van muziek alsmede componisten, tekstschrijvers en uitvoerende artiesten nooit vrijwillig afstand kunnen doen van hun rechten.


Buma en Sena zijn door dit project afgelopen jaar reeds 400.000 euro aan vergoedingen van deze ondernemingen misgelopen. Cafés en restaurants met een muziekinstallatie betalen normaal gemiddeld (afhankelijk van de oppervlakte) tussen de 436 en 1177 euro per jaar aan vergoeding. Horeca Nederland is bereid gerechtelijke stappen te ondernemen als blijkt dat Buma en Sena ondernemers toch gaan aanslaan en beboeten.


Lees hier het hele bericht

Bron: parool.nl, boek9.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen