020 530 0160

Brits gerechtelijk bevel verstuurd via Twitter

Gepubliceerd op 6 oktober 2009 categorie├źn ,

Het Britse High Court heeft voor het eerst toestemming gegeven om een gerechtelijk bevel via Twitter te versturen.

Op de microblogdienst Twitter deed een gebruiker zich onterecht voor als de Britse blogger Donal Blaney. Blaney ergerde zich al een lange tijd aan de Twitter gebruiker die onder zijn naam allerlei berichten publiceerde. Naast de inhoud van de berichten, waar Blaney zich niet mee kon vereenzelvigen, was hij niet blij met het feit dat ook kennissen de foute Blaney gingen volgen, in de veronderstelling dat het de blogger betrof.

De advocaten van Blaney hebben het Britse High Court toestemming gevraagd om een gerechtelijk bevel naar de gebruiker te sturen via Twitter, aangezien zijn ware identiteit en mailadres niet bekend waren. Het High Court gaf vervolgens deze toestemming, waarna de gerbuiker een link naar het document van de rechtbank werd verstuurd. Hierin werd de gebruiker bevolen op te houden met het posten van berichten onder Blaneys naam, zijn oude berichten te verwijderen, en zijn identiteit aan de rechtbank bekend te maken.

Lees hier het bericht.

Bron: tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Wouter Dammers

publicaties

Gerelateerde artikelen