020 530 0160

Brinkhorst in problemen door richtlijn softwareoctrooien

Gepubliceerd op 9 maart 2005 categorieën 

De onvrede die heerste in de Tweede Kamer over de richtlijn softwareoctrooien mondde uit in de motie-Gerkens. Deze motie hield in dat Nederland andere landen zou steunen indien zij, tijdens de Europese Raad voor Ministers van Economische Zaken, zouden aandringen op een herstart van de gewraakte richtlijn. Afgelopen maandag werd in deze Raad de richtlijn echter aangenomen en Minister Brinkhorst meldde de Tweede Kamer dat er geen landen waren die bezwaar hadden aangetekend. Daarmee leek de kous af.


Niets is echter minder waar. Volgens een onofficiele transscriptie van de Raadszitting heeft Denemarken wel degelijk geprobeerd de richtlijn als discussiepunt op de agenda te zetten maar kreeg het geen steun van andere landen. Het verhaal van een Deense ambtsgenoot van Brinkhorst bevestigt dit. 


Mocht inderdaad blijken dat Denemarken wel bezwaar heeft gemaakt tegen de richtlijn dan heeft Brinkhorst bewust de Tweede Kamer verkeerd geinformeerd; een doodzonde in Den Haag. Of dit zal leiden tot zijn aftreden valt te bezien, een motie van ongenoegen ligt meer voor de hand.


Lees hier en hier de volledige artikelen.

Bron: webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen