020 530 0160

Brein mag recidiverende inbreukmaker gijzelen

Gepubliceerd op 11 mei 2007 categorieën 

Stichting BREIN en een aantal producenten van beeld- en geluidsdragers hebben van de rechtbank Amsterdam toestemming gekregen om een recidiverende aanbieder van illegaal gekopieerde dvd’s, cd’s en videogames in gijzeling te nemen als hij opnieuw in de fout gaat.


De rechtbank overwoog dat gijzeling het uiterste middel is om iemand tot naleving van een (civiel) vonnis te bewegen. In dit geval is deze maatregel gerechtvaardig omdat de betrokkene al twee keer eerder is gepakt. Bijkomende omstandigheden zijn een persoonlijke brief van betrokkene aan de rechtban, waarin hij had toegezegd met de handel in illegale kopieën te zullen ophouden en de mededeling van betrokkene zelf dat hij onvermogend is. Hierdoor zou een dwangsom niet verhaald zou kunnen worden.


De rechtbank heeft de mogelijkheid tot gijzeling overigens beperkt tot één dag voor iedere tien verhandelde illegale kopieën (met een maximum van 10 dagen per aantref-moment en van 50 dagen in totaal).


Lees hier het vonnis.


Lees hier het hele bericht.


 

Bron: Wieringa Advocaten
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen