020 530 0160

Book Search 2.0: Contract Google en uitgevers

Gepubliceerd op 30 oktober 2008 categorieën 

De Authors Guild en de Association of American Publishers (“AAP”) hebben namens een grote groep auteurs en uitgevers een overeenkomst gesloten met Google. De samenwerking richt zich op het verbeteren van de online toegang tot boeken in de Verenigde Staten. De overeenkomst, die werd gesloten na twee jaar onderhandelen, moet een einde maken aan de class-action rechtszaak die aanhangig is gemaakt door auteurs en de Authors Guild en de rechtszaak van vijf grote uitgevers die de leden van de AAP vertegenwoordigen.


Google lanceerde Book Search in 2004. Book Search is een ambitieuze poging om boeken te digitaliseren die door uitgevers of bibliotheken worden aangeleverd. Tot nu toe heeft Google Book Search echter slechts een zeer beperkte hoeveelheid informatie ontsloten.


Als de overeenkomst door de Amerikaanse rechter wordt goedgekeurd, is een belangrijke stap gezet in de verbetering van online toegang tot boeken in de VS. Zowel auteursrechthebbenden uit de VS als uit andere landen kunnen hun boeken aanmelden binnen de samenwerking. Binnen het kader van een wereldwijd aankondigingsprogramma zal contact worden opgenomen met auteurs en uitgevers om deze te informeren over de rechten die zij zouden hebben onder de overeenkomst. Hieronder valt de mogelijkheid om zich te registreren bij een nieuw opgerichte Book Rights Registry om de online toegang tot hun boeken te controleren en hiervan te profiteren.


Lees hier het hele bericht.


 


 


 


 


 

Bron: Google
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen