020 530 0160

Boober.nl moet dicht

Gepubliceerd op 22 augustus 2007 categorieën 

De website Boober.nl moet zijn deuren sluiten. Dat is de uitkomst van een kort geding tussen Boober en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Gisteren besloot de voorzieningenrechter in Rotterdam dat Boober niet mag doorgaan zonder vergunning van de AFM.


Boober is een website waar particulieren elkaar geld kunnen lenen. Consumenten die een lening nodig hebben om bijvoorbeeld een auto te kopen, kunnen die op de site aanvragen. Andere particulieren kunnen hen via de website dat geld lenen. Tegen een vergoeding zorgt Boober dat de lener zijn geld krijgt, én dat hij de lening terugbetaalt. Het risico is voor de uitlener.


Boober vond dat zij geen vergunning van de AFM nodig had voor haar bemiddeldiensten. De AFM betwistte dat en is nu in het gelijk gesteld door de rechter.


De zaak kan nog een staartje krijgen. Op website van Boober zegt het bedrijf dat het zich nu zal aanmelden op de vergunning van een van zijn aandeelhouders. Daardoor zou de site morgen niet hoeven te stoppen met de leningen. De AFM betwist in een persbericht dat dit is toegestaan.


Volgens NRC Handelsblad illustreert de kwestie dat toezichthouders moeite hebben nieuwe internetconcepten als Boober te plaatsen.


Lees hier het bericht.

Bron: NRC Handelsblad
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen