020 530 0160

Bonje over aftapkosten internetverkeer voor de rechter

Gepubliceerd op 9 maart 2006 categorie├źn 

Volgende week maandag zal de Rechtbank Den Haag zich gaan buigen over de ruzie tussen het Ministerie van Economische Zaken en de internetaanbieder XS4ALL. De KPN-dochter daagt de Staat voor de rechter om de kosten voor het aftappen van het internetverkeer door justitie vergoed te krijgen. 


De provider claimt al een half miljoen euro te hebben geinvesteerd om te voldoen aan de wettelijke verplichting tot aftapbaarheid. De snelle groei van het aantal klanten en het internetgebruik, en de komende bewaarplicht van verkeersgegevens zullen ertoe leiden dat de internetaanbieder de komende jaren nieuwe hoge bedragen zal moeten uitgeven.


Dat de Staat deze kosten niet wil vergoeden, vindt XS4ALL onredelijk. De investeringen die moeten worden gedaan in het algemeen belang van opsporing van strafbare feiten, behoren niet voor rekening van de providers te komen. De aanbieder laat de zaak mede voor de rechter komen om helder te krijgen hoe de kostenverdeling tussen de Staat en het bedrijfsleven bij opsporingsbehoeften zou moeten zijn. 


Lees hier het volledige bericht

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen