020 530 0160

Boete voor KPN wegens concurrentievervalsende kortingen

Gepubliceerd op 17 oktober 2008 categorie├źn 

OPTA heeft KPN een boete opgelegd, wegens concurrentievervalsende kortingen die enkele zakelijke klanten van KPN ontvingen. KPN bood bedrijven die telefoondiensten bij concurrenten afnamen of overwogen over te stappen naar een andere aanbieder aantrekkelijke kortingen aan. Zij handelde hiermee in strijd met de non-discriminatie verplichting, omdat zij de korting slechts selectief aanbood en niet aan de hele markt. De waakhond oordeelde dat hierdoor concurrentie schade is toegebracht en legt KPN een boete van 1,5 miljoen euro op.


Het is niet de eerste keer dat OPTA KPN betrapt, al twee keer eerder in 2007 heeft zij KPN boetes opgelegd wegens overtreden van de Telecommunicatiewet. In beide gevallen betrof het kortingsregelingen die KPN niet bij OPTA gemeld had en die zij ook niet op de juiste wijze bekend had gemaakt aan marktpartijen. KPN heeft een schadevergoeding van in totaal 8 miljoen euro netto ter beschikking gesteld om benadeelde concurrenten te compenseren.


 


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.opta.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen