020 530 0160

Blogger voor de rechter na overname krantenartikel

Gepubliceerd op 26 maart 2008 categorieën ,

Blogger Joffrey Vermeule is door auteursrechtenorganisatie Cozzmoss voor het kantongerecht Arhem – locatie Wageningen – gedaagd wegens auteursrechtinbreuk.


Vermeule had een artikel uit BN/De Stem, geschreven door Irene van den Berg, zonder toestemming integraal op zijn weblog overgenomen. Vermeule erkent dat hij zich hiermee schuldig heeft gemaakt aan auteursrechtinbreuk. Van den Berg, tevens medewerker van Cozzmoss, eiste EUR 1.050 aan schadevergoeding van Vermeule wegens misgelopen inkomsten en aantasting van de exclusiviteit van haar artikel. Uiteindelijk is het bedrag door Cozzmoss verlaagd naar EUR 350, maar Vermeule gaat hier niet mee akkoord.


Volgens Vermeule is het bedrag buiten alle proportie gezien het niet-commerciële karakter van zijn weblog. Zijn statistieken wijzen uit dat in de maand dat het artikel van Van den Berg op zijn weblog stond, er maar 20 personen zijn weblog hebben bezocht die niet langer dan 10 seconden zijn gebleven.


De handelswijze van Cozzmoss is in het verleden al vaker met kritische ogen bekeken. Zo lijkt Cozzmoss bewust de kleine bloggers aan te pakken en de grote commerciële partijen te ontzien. Dit wordt uiteraard door Cozzmoss ontkent.


De zaak komt 9 april voor de kantonrechter.Lees hier het bericht op Webwereld en op Marketingfacts.


 

Bron: Webwereld en Marketingfacts
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Chloe Chui

publicaties

Gerelateerde artikelen