020 530 0160

Blog blijkt boek

Gepubliceerd op 8 maart 2007 categorieën ,

Op jongerenwebsite fok.nl is commotie ontstaan over een ‘blook’, een blog in boekvorm. In 2005 startte ene Nadine een – al snel populaire – thread op het Fok! Forum over haar spannende liefdesleven. Onverwacht is daarvan nu een boek verschenen. Nadine blijkt Karin Overmars, een Nederlandse schrijfster.


Veel bezoekers van de thread voelen zich genomen omdat hun bijdragen nu in boekvorm verschijnen, zij het dan onder hun forumnaam. Ze vragen zich af hoe dat met copyright zit. Ook zijn er bij die zich bedrogen voelen omdat het de schrijfster al meteen al zou zijn gegaan om de uiteindelijke publicatie van een boek.


Op het Fok!-forum roepen bezoekers op de uitgeverij aan te klagen, wegens schending van copyright. De uitgever ziet eventuele claims graag tegemoet. “Dit boek sluit mooi aan bij het karakter van internet. Wat wil je, als je je commentaar op een openbaar forum zet.”


De eigenaar van Fok! heeft het boek inmiddels gezien en ziet van juridische stappen af. “De thread is deels herschreven, deels verzonnen en bewerkt. In eerste instantie was ik wel kwaad. De hele thread is in feite eigendom van Fok!, denk ik.”


Hij blijft het onfatsoenlijk vinden dat de hele discussie is gebruikt voor een roman, zonder dat de Fok!-bezoekers en de eigenaar daarvan wisten. “Maar we benadrukken altijd al dat alles wat iemand ooit op internet zet, altijd te vinden en dus te misbruiken is.”


Lees hier het hele bericht op nu.nl. Klik hier voor meer informatie over het boek.

Bron: nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen