020 530 0160

Bezorgdheid Tweede Kamer over Europese softwareoctrooien

Gepubliceerd op 16 december 2004 categorieën 

De linkse oppositie heeft gisteren in de Tweede Kamer haar bezorgdheid geuit over de gang van zaken met betrekking tot de toekomstige regeling inzake Europese softwareoctrooien. Dit gebeurde na het uitlekken van het kabinetsstandpunt over deze regeling. In juni is namelijk een motie van Van Dam aangenomen die bepaalt dat Nederland binnen de EU aan moet geven bedenkingen te hebben voor wat betreft de Europese octrooien. Tevens zou Nederland zich bij een eventuele nieuwe behandeling moeten onthouden van stemming. De oppositie vind dat deze motie onvoldoende terugkomt in het nog niet gepubliceerde kabinetsbeleid.


De Staatssecretaris van Economische Zaken, Katrien van Gennip, geeft op haar beurt echter aan dat de zorgen van het Nederlandse parlement zijn overgebracht en dat de motie van Dam loyaal wordt uitgevoerd. Verwacht wordt dat Nederland als EU voorzitter het voorstel over Europese octrooien nog dit jaar in de Europese Raad van Ministers als hamerstuk op de agenda zal zetten.


Lees hier de volledige tekst.

Bron: webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen