020 530 0160

Beller van vast naar mobiel gaat minder betalen

Gepubliceerd op 22 juni 2006 categorieën 

Bij ontwerpbesluit heeft het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) de afgiftetarieven voor bellen naar een mobiele telefoon wederom verlaagd. Uiteindelijk zal zo’n € 0,05 per minuut minder worden betaald voor de afgifte. Het gaat bij afgiftekosten om kosten die bedrijven elkaar berekenen maar aangezien KPN verplicht is de verlaging door te berekenen, gaat ook de beller van vast naar mobiel minder betalen.


De mobiele aanbieders krijgen gelegenheid zich in te stellen op de verlaging doordat de verlaging in drie stappen plaatsvindt. Aangezien de tarieven kostengeoriënteerd zijn , wordt rekening gehouden met de kosten die mobiele aanbieders maken voor hun landelijk dekkend netwerk. Daardoor verschillen de tarieven per mobiele aanbieder.


De verlaging zal worden doorgevoerd nadat OPTA’s ontwerpbesluit nationaal geconsulteerd is en de Europese Commissie ermee heeft ingestemd. Als dat volgens plan gaat, kan OPTA in september 2006 een definitief besluit nemen. Daarna moet KPN de verlaging door gaan berekenen aan haar klanten.


Lees hier het hele bericht.

Bron: OPTA
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen