020 530 0160

Belastingdienst controleert aan de hand van profielensites

Gepubliceerd op 6 maart 2008 categorieën 

In Ierland is een Nederlands expat erachter gekomen dat medewerkers van de Ierse belastingdienst hem hadden gescreend aan de hand van netwerksites als Facebook en LinkedIn. Zijn belastingaangifte werd onder de loep genomen door zijn profielen op Facebook, LinkedIn en Xing te controleren op eventuele niet opgegeven werkzaamheden. Dit kwam aan het licht toen een medewerker van de belastingdienst bij de Nederlander op de stoep stond met een uitdraai van zijn Facebook-pagina. De Nederlander was vergeten zijn profielen te updaten waardoor de gegevens daarop en de door hem gedane aangifte niet met elkaar correspondeerden.


Een woordvoerder van de Ierse belastingdienst zegt dat het doorspitten van online profielen geen nieuw beleid is, maar dat zijn dienst alle beschikbare openbare bronnen kan raadplegen. Ook in Nederland blijkt de Belastingdienst zo nu en dan via Hyves of LinkedIn te controleren of opgegeven werkzaamheden wel met de praktijk overeenkomen.


Lees hier het hele bericht.

Bron: computable.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen