020 530 0160

Bavaria bier nieuwe naam

Gepubliceerd op 21 maart 2006 categorie├źn ,

Het Brabantse Bavaria moet waarschijnlijk zijn naam veranderen. De gedeponeerde merknaam is mogelijk in strijd met de nieuwe Europese regels voor beschermde geografische aanduidingen. Het is de vraag of het gebruik van het merk Bavaria overal is toegestaan.


Bavaria is de Latijnse en Engelse benaming voor Beieren, de Duitse streek rond Munchen. Maandag stemden de Europese ministers voor een nieuwe versie van EU-regels voor bescherme geografische aanduidingen en beschermde oorsprongsbenamingen. Minister Veerman van Landbouw stemde als enige tegen en reageerde verbolgen: “Het kan niet zo zijn dat een gerenommeerd bierbedrijf zijn geregistreerde naam moet veranderen voor een streek”.


Bavaria werd in 2004 al opgedragen zijn naam te veranderen door een rechter uit Munchen. Daartegen is hoger beroep ingesteld waardoor de werking van de rechterlijke uitspraak is opgeschort. In andere streken boekte Bavaria een overwinning in soortgelijke zaken.


Lees hier het volledige bericht

Bron: Recht.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen