020 530 0160

Banken gaan samenwerken om computercriminaliteit tegen te gaan.

Gepubliceerd op 20 juli 2005 categorieën ,

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft afgelopen week een intentieverklaring getekend met het National High Tech Crime Center (NHTCC). Het NHTCC is een projectorganisatie die is opgericht met als doel het in kaart brengen van ernstige misdaden met of tegen ICT. Op basis daarvan doet het NHTCC organisatorische voorstellen om hier op in te kunnen spelen. Het doel van de verklaring is om computercriminaliteit tegen financiële instellingen beter tegen te kunnen gaan middels verregaande samenwerking op dit gebied. Hiervoor zullen procedures en maatregelen worden ingesteld, waarvan de intentieverklaring het begin is. Volgens het NHTCC is het voor een effectieve bestrijding van computercriminaliteit van groot belang dat deze publiek-private samenwerking tot stand is gekomen.


Het toenemende gebruik van internetbankieren heeft als neveneffect gehad, dat de georganiseerde misdaad zich steeds meer bezig is gaan houden met “aanvallen” op dit soort diensten. Recentelijk nog waren klanten van Postbank en ABN AMRO-bank het doelwit van zogenaamde phishing-aanvallen. Criminelen probeerden hiermee persoonsgegevens los te krijgen om zich toegang te kunnen verschaffen tot de rekeningen van klanten.


Lees hier het hele bericht.

Bron: tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen