020 530 0160

Autodialers wederom onder vuur

Gepubliceerd op 8 april 2005 categorie├źn 

Deze week zijn de antwoorden op de Kamervragen van Kamerlid Algra (CDA) omtrent autodialers door het Ministerie van Economische Zaken gepubliceerd op haar website. Eerder al had de Minister aangegeven dat hij de Telecommunicatiewet wilde aanpassen om de consument te beschermen tegen malafide autodialers.


In de antwoorden op de Kamervragen blijkt dat de meeste problemen met autodialer ontstaan doordat ongevraagd wordt ingebeld naar dure nummers. De aanpassing van de Telecommunicatiewet moet de consument hiertegen beschermen. Tot de wetswijziging heeft plaatsgevonden, wil de Minister dat er overleg gaat plaatsvinden tussen operators en de OPTA met als doel het beter informeren van de consument.


Problematisch is echter dat het in de meeste gevallen gaat om het inbellen naar buitenlandse nummers. Uit een onderzoek van OPTA naar de klachten die over Nederlandse 090X-nummers gaan, blijkt namelijk dat er geen inbreuk werd gemaakt op de Telecommunicatiewet. De OPTA kan echter tegen de buitenlandse aanbieders niet in rechte optreden.


Lees hier het bericht op planet en hier de antwoorden op de Kamervragen van Kamerlid Algra.


 

Bron: planet.nl; minez.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen