020 530 0160

AP rondt controle af op FG overheid

Gepubliceerd op 3 september 2018 categorieën 

Bijna alle door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gecontroleerde overheidsorganisaties hebben een functionaris gegevensbescherming (FG) aangemeld bij de AP. Dat blijkt uit onderzoekvan de AP. Slechts één organisatie moet dit nog doen. De AP heeft 400 overheidsorganisaties, waaronder gemeenten, provincies, waterschappen, ministeries en een aantal zelfstandige bestuursorganen gecontroleerd op de aanwezigheid van een FG. In eerste instantie had minder dan 4% mogelijk nog geen functionaris aangemeld.

Onder de AVG zijn bepaalde verantwoordelijken en verwerkers verplicht een FG aan te wijzen. Dit geldt voor overheidsinstanties en -organen (ongeacht de door hen verwerkte gegevens) en voor andere organisaties die – als een van hun kerntaken – stelselmatig en op grote schaal personen observeren of op grote schaal bepaalde categorieën persoonsgegevens verwerken. De FG dient bij de AP te worden aangemeld

Sinds de invoering van AVG controleertde AP onder meer steekproefsgewijs of organisaties daadwerkelijk een FG hebben aangesteld indien ze daartoe verplicht zijn. Zo controleerde de AP ook zorgverzekeraars en ziekenhuizen op de aanstelling van de FG’s.


Bron: www.autoriteitpersoonsgegevens.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Lora

publicaties

Gerelateerde artikelen