020 530 0160

ANWB – Route Mobiel – 2 maal vonnis

Gepubliceerd op 25 oktober 2006 categorieën 

De rechtbank ‘s-Gravenhage heeft vandaag in de vergelijkende reclame zaak tussen ANWB en Route Mobiel, zowel ANWB als deels Route Mobiel in het gelijk gesteld.
De reclame-uitingen die Route Mobiel gebruikte in haar vergelijkende reclamecampagne, dat zij sneller en goedkoper is dan de ANWB, zijn volgens  de rechtbank onjuist en daarmee onrechtmatig jegens de ANWB.
Maar ook de voorwaarde van de ANWB- dat Route Mobiel het lidmaatschapsnummer van de betreffende ANWB-leden aan de ANWB moest doorgeven – is in de ogen van de rechtbank ontoelaatbaar.

Lees hier het bericht.

Gisteren oordeelde de voorlopige voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam in zijn kort geding vonnis dat onder andere ANWB’s uitlatingen over Route Mobiel door de woordvoerder van de ANWB in het Brabants dagblad niet onrechtmatig waren en wees de vorderingen af.


Route Mobiel vorderde dat ANWB: voortaan mededelingen waarvan de strekking is dat Route Mobiel automobilisten met pech onderweg niet ter plekke helpt en hoofdzakelijk auto’s wegsleept, moest staken; een rectificatie in het Brabants Dagblad en op de ANWB website moest plaasten en een schadevergoeding van € 25.000,-.


Lees hier het vonnis.

Bron: rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Heerma van Voss

publicaties

Gerelateerde artikelen