020 530 0160

(Anti-)climax in meer dan 4 jaar durende hyperlink-sage

Gepubliceerd op 29 november 2016 categorieën 

Zojuist is mijn annotatie bij de HvJEU-zaak Britt Dekker/Playboy vs. GeenStijl in Computerrecht verschenen. Op zich geen reden voor een blog, maar deze (en ook eerdere annotaties) hebben bijzonder geprofiteerd van de discussies die ik al meer dan 4 jaar voer met informaticus Frank van Harmelen over dit onderwerp. Ik had in de drukproef hier een opmerking over willen maken, maar ontving die nimmer.

Meer dan 4 jaar geleden schreef ik een blog over de Rechtbank Amsterdam-zaak die ik maar liefst twee keer van een update voorzag naar aanleiding van discussie met Frank. Anders dan de anti-climax die de uitspraak van het Hof van Justitie is, werd onze 4 jaar lange strijd over deze zaak in september 2016 tijdens een kennislunch voor het SOLV-publiek uitgevochten. Ik had de lunch aangekondigd als “de jurist die het internet denkt te begrijpen tegenover de informaticus die het recht denkt te begrijpen.” Wat het laatste betreft (het recht denken te begrijpen) maakte Frank overigens een disclaimer (wat dat betreft net een jurist :-)). Kennis van het internet, meer in het bijzonder world-wide web, heeft hij als geen ander, onder andere door W3C-werkgroepen over webstandaarden.

De annotatie is hier te lezen.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Arno

publicaties

Gerelateerde artikelen