020 530 0160

Anonimiseren van uitspraken: het blijkt lastig te zijn

Gepubliceerd op 29 februari 2016 categorieën ,

Een op rechtspraak.nl gepubliceerde uitspraak wordt geanonimiseerd. Dit betekent dat de rechterlijke instanties de namen en bepaalde gegevens uit de uitspraak verwijderen, om de privacy van deze personen te beschermen. Dat dat niet altijd goed lukt, blijkt uit deze mislukte geanonimiseerde fragmenten, waar ik persoonlijk erg om kon lachen:

Brunet Recruitment gebruikt niet de familienaam van haar bestuurders – [familienaam] – maar slechts een deel daarvan namelijk ‘Brunet’. Een reden voor het weglaten van ‘de Rochebrune’ heeft Brunet Recruitment niet gegeven terwijl het weglaten van dat deel van de familienaam wel aanzienlijk bijdraagt aan de overeenstemming met de BRUNEL woordmerken en daarmee aan de mate waarin het publiek een verband zal leggen tussen de diensten van Brunet Recruitment en Brunel.
(uitspraak voorzieningenrechter Den Haag)

en:

 

2.1. [gedaagde 2] is een bekende Nederlandse schrijver. In mei 2013 is de door hem geschreven roman ‘De helleveeg’ verschenen (hierna ook: de roman). De roman is uitgegeven door De Bezige Bij.

 

2.3. [eiser ] is een bekende Nederlandse zanger/songwriter/producent van popmuziek. Rond 1960 was een van zijn songs, ‘Kom van dat dak af’, een grote hit.
(uitspraak voorzieningenrechter Amsterdam)

 

en:

3.1.2. [eiser] is een bekende Nederlander en tv-persoonlijkheid.

 

3.1.3. In 2012 was [eiser] als stylist te zien in het televisieprogramma ‘Gypsy Girls’. Op 28 oktober 2013 is het eerste seizoen van het televisieprogramma ‘Roy Donders: Stylist van het Zuiden’ uitgezonden. Volgens diverse media en Stichting Kijkonderzoek behaalde het programma in 2013 tot circa 700.000 kijkers per aflevering. Op 29 april 2014 is het tweede seizoen en op 28 oktober 2014 is het derde seizoen van voornoemd televisieprogramma uitgezonden.

 

3.1.4. [eiser] exploiteert en verkoopt een kledinglijn onder het merk Roy Donders en met gebruikmaking van het door hem gedeponeerde merk ROJAMI’S. [eiser] is vooral bekend van het zogenaamde ‘huispak’.”

(uitspraak rechtbank Zeeland-West-Brabant)

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Harmke

publicaties

Gerelateerde artikelen