020 530 0160

AMvB: geen thuiskopieheffing op MP3-spelers

Gepubliceerd op 20 december 2006 categorieën ,

De Ministerraad heeft ingestemd in een ontwerp voor een Algemene Maatregel van Bestuur waarbij de voorwerpen worden aangewezen die onderhevig zijn aan een heffing vanwege het recht op thuiskopie. Met de AMvB wordt een eerder besluit van Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding (SONT) ongedaan gemaakt.


De AMvB kan gezien worden als een concrete stap na de toezegging van Minister van Justitie Hirsch Ballin in oktober van dit jaar dat voorlopig geen heffing op MP3-spelers zou komen. De minister deed deze toezegging als reactie op het door SONT naar buiten gebrachte bericht een dergelijke heffing per 1 februari 2007 zou worden ingevoerd. Na de toezegging van de minister kwam SONT met het besluit naar buiten een nulheffing in te voeren voor MP3-spelers. Dit was de druppel voor de betrokken branche organisaties. Zij schreven een brief aan de minister en lieten daarbij weten dat zij hun vertrouwen in SONT opzegden.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Webwereld
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen