020 530 0160

Agentschap Telecom waarschuwt Telfort

Gepubliceerd op 3 april 2008 categorieën 

Uit onderzoek van toezichthouder Agentschap Telecom blijkt dat Telfort als enige telecombedrijf niet aan de eisen voor het gebruik van zijn UMTS frequenties voldoet. Volgens de UMTS-vergunningvoorwaarden moeten vergunninghouders hun eigen frequenties gebruiken en zorgen voor voldoende dekking en een minimum serviceniveau. 


Telfort biedt weliswaar UMTS-diensten aan, maar gebruikt hiervoor de frequentieruimte van KPN. De eigen frequentieruimte van Telfort blijft nu dus onbenut, wat vanuit concurrentieoverwegingen geen gewenste situatie is.

Telfort krijgt de tijd om in stappen van drie maanden tot maximaal twee jaar alsnog te voldoen aan de vergunningvoorwaarden. Als Telfort hier niet in slaagt, dan kan het Agentschap Telecom een boete tot maximaal veertig miljoen euro opleggen. Ook kan Telfort zelf verzoeken om de vergunning in te trekken. De vrijgekomen frequentieruimte kan dan opnieuw geveild worden.


KPN, eigenaar van Telfort, stelt dat er slechts gebruikt wordt gemaakt van één frequentieblok aangezien Telfort door KPN is overgenomen en zij nu één bedrijf vormen. In de toekomst zal volgens KPN de onbenutte frequentieruimte van Telfort gebruikt worden voor het aanbieden van snel mobiel internet.


De overige vergunninghouders Vodafone, Orange en T-Mobile en KPN zelf voldoen wel aan de vereisten.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Tweakers.net en Agentschap Telecom
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Chloe Chui

publicaties

Gerelateerde artikelen