020 530 0160

Adverteren via bluetooth

Gepubliceerd op 19 oktober 2005 categorieën ,

Binnenkort zullen twee Nederlandse bedrijven van start gaan met het adverteren via bluetooth op mobiele telefoons. De bedrijven Inspiro en Blink hebben dit aangekondigd. De technologie zal worden geïntroduceerd met behulp van een groot telefoniebedrijf warvan de naam nog onbekend is. Dit bedrijf zal de technologie in zijn winkels gaan gebruiken.


Het komt erop neer dat mensen die een dergelijke winkel bezoeken en beschikken over een telefoon met bluetooth, een aanbieding op hun telefoon zullen ontvangen. Wanneer de betreffende bezoeker daarna een ander filiaal van dezelfde winkel bezoekt, zal hij automatisch worden herkend.


Volgens Inspiro en Blink is zal een overvloed aan ongewenste reclame worden tegengegaan door de technologie alleen in winkels te gebruiken. Bovendien is volgens de bedrijven sprake van een opt-in technologie, omdat bluetooth berichten altijd eerst moeten worden geaccepteerd voordat ze worden ontvangen.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Emerce
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Vita Zwaan

publicaties

Gerelateerde artikelen