020 530 0160

Add-On Innovation verboden in VS

Gepubliceerd op 5 september 2005 categorieën 

Op 1 september heeft een hoger gerechtshof (the 8th Circuit Court of Appeals) in de Verenigde Staten uitspraak gedaan in een zaak tegen drie software programmeurs. De programmeurs schreven gratis, open source programma’s voor computerspelen. Deze zogenaamde ‘Add-on innovation’ maakt het mogelijk voor gamers die een computerspel in de winkel hebben gekocht, om gebruik te maken van allerlei extra’s die de oorspronkelijke producent niet biedt.


Het hof oordeelde dat de Digital Millennium Copyright Act (DMCA) ‘reverse engineering’ van de oorspronkelijke software, nodig om het speciale programma te ontwikkelen, verbiedt. Ook oordeelde het hof dat zogenaamde ‘click-wrap’ en ‘browse-wrap’ licenties juridisch voldoende zijn  ‘reverse engineering’ te verbieden.


De Electronic Frontier Foundation (EFF) vreest dat deze uitspraak niet alleen slecht is voor gamers maar ook voor de gehele software industrie. Creativiteit en economische groei worden ten onrechte afgeremd, aldus de EFF.


Lees hier het volledige bericht (bevat een link naar de uitspraak).


 

Bron: EFF.org
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen