020 530 0160

Aanstaande openstelling markt voor kansspelaanbieders voer voor kamervragen

Gepubliceerd op 2 januari 2014 categorieën 

In afwachting van de openstelling van de markt voor kansspelaanbieders signaleren wij dat er door kamerleden in de Tweede Kamer steeds meer interesse in dit dossier wordt getoond. Op 1 november stelde Kooiman (SP) al kamervragen over het nieuwe kansspelbeleid, en recentelijk publiceerde het Ministerie van Veiligheid en Justitie de antwoorden op de vragen van Mei Li Vos (PvdA) over de inzet van de kansspelautoriteit (‘ksa’) tegen gokverslaving.

Uit deze laatstgenoemde antwoorden volgt dat staatssecretaris Teeven het beter mogelijk acht om kansspelverslaving bij legale bedrijven te voorkomen dan bij illegale kansspelaanbieders. Teeven ziet deze mogelijkheid tot verbeterde regulering als één van de redenen om vergunningen te verlenen aan aanbieders van online kansspelen. Aan de vergunningen zullen dan ook strikte voorwaarden worden verbonden om kansspelverslaving te voorkomen.

De ksa heeft laten weten in totaal ongeveer 15 fte beschikbaar te stellen om naleving van de vergunningsvoorwaarden en onderzoek naar illegale aanbieders te realiseren. Daarbij geeft Teeven wel toe dat, indien buitenlandse illegale aanbieders weigeren een door de ksa opgelegde bestuurlijke boete te betalen, het lastiger is om tot bestuursrechtelijke handhaving over te gaan. Om de effectiviteit van de handhaving van de ksa te verhogen zal Teeven bekijken welke aanvullende bevoegdheden de slagvaardigheid van de toezichthouder kunnen versterken.

We zijn overigens alweer in afwachting van de volgende antwoorden van Teeven op vragen van Vos over de aangekondige kansspelwetgeving. Zij stelde op 18 december namelijk nieuwe kamervragen terzake van (vermeende) investeringen die kansspelaanbieders doen, vooruitlopend op de komende wetgeving. Zodra de antwoorden op deze vragen gepubliceerd zijn zullen we daarover op deze blog uiteraard berichten.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Tomas Weermeijer

publicaties

Gerelateerde artikelen