020 530 0160

Aanbieder ringtones vecht geschil Buma/Stemra uit voor de rechter

Gepubliceerd op 28 maart 2006 categorieën 

Aanbieder van ringtones Targetmedia wil een voortslepend conflict over de afdracht van auteursrechten met Buma/Stemra voor de rechter uitvechten. Paul van Rooij, CEO Targetmedia, onthult dat er sinds 2002 minstens een bedrag van 150.000 euro teveel aan auteursrechten is betaald aan de collectieve belangenorganisatie.


Het percentage dat over de consumentenprijs van elke ringtone moet worden afgedragen, ligt hoger dan voor een “normale muziekdownload”. Targetmedia beklaagt zich erover dat door het ontbreken van een goed systeem er auteursrechten moeten worden afgedragen voor ringtones waar geen auteursrecht aan is verbonden.


Na vier jaar lang te hebben getracht tot goede afspraken met Buma/Stemra te kunnen komen, wil Targetmedia nu via de rechter afdwingen dat er duidelijk en eenduidige afspraken worden gemaakt, goede controle zal komen en gelijke gevallen op gelijke wijze behandelt zullen worden. Ook zegt de ringtone aanbieder de teveel afgedragen auteursrechten terug te willen vorderen.


Lees hier het volledige bericht

Bron: Emerce.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen