020 530 0160

50 procent draadloze netwerken onveilig

Gepubliceerd op 12 juli 2004 categorie├źn ,

 


De helft van alle draadloze particuliere (en zakelijke) netwerken is niet of onvoldoende beveiligd. Vertrouwelijke informatie komt daarmee op straat te liggen. Dit constateert computerblad PCM na een uitgebreid onderzoek in woonwijken en bij bedrijventerreinen.


De redactie van het blad legde in totaal duizend kilometer af voor hun onderzoek naar de beveiliging van draadloos internet. Er is onderzoek gedaan over een periode van zes maanden.

In een op de tien woonhuizen wordt draadloos internet gebruikt, aldus PCM. ”De helft van de draadloze netwerken is nauwelijks beveiligd. Bij een op de twintig van die draadloze netwerken kun je – zonder dat hiervoor specifieke computerkennis is vereist – eenvoudig (vertrouwelijke) documenten van het draadloze netwerk afhalen.” Het ging hier om onder meer sollicitatiebrieven, cvs, belastingaangiften en de beoordelingen van een docent voor de kinderen in zijn klas.


Lees hier het hele bericht.

Bron: emerce.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Linda Eijpe

publicaties

Gerelateerde artikelen