020 530 0160

419 is a magic number

Gepubliceerd op 27 oktober 2009 categorieën , ,

Tijdens mijn stage heb ik Thomas regelmatig mee geholpen met het voorbereiden van zijn colleges aan de Hogeschool van Amsterdam. In het college van 18 september stond de problematiek  rondom spam centraal. Hij illustreerde dit onder andere aan de hand van het volgende voorbeeld:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is afkomstig van Nigeriaanse mailfraudeurs. Ontvangers die denken mevrouw Kabila te hulp te komen en zo een graantje van haar vermogen mee te pikken, komen bedrogen uit. Gelukkig behoren deze praktijken binnenkort tot het verleden.

 

Nigeria is namelijk een groot offensief begonnen tegen de plegers van zogenaamde 419-fraude. Naar het schijnt heeft dit al geleid tot het sluiten van 800 (!) websites en een groot aantal arrestaties.

 

419-fraude is erop gericht argeloze internetters geld over te laten maken. In ruil voor deze ‘onkosten’ wordt hen bijvoorbeeld een aandeel in de erfenis van een Afrikaans staatshoofd in het vooruitzicht gesteld. Het moge echter duidelijk zijn dat mensen die reageren zich iets te snel rijk rekenen…

 

 

Lees hier het bericht.

Bron: nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen