020 530 0160

12 stapels boeken van de aarde tot de zon

Gepubliceerd op 7 maart 2007 categorie├źn ,

Twee onderzoekers van IDC Technology Research hebben berekend dat er in 2006 wereldwijd 161 exabytes – oftewel 161 miljard gigabytes – aan digitale informatie beschikbaar was. Volgens IDC is die hoeveelheid data vergelijkbaar met drie miljoen keer de informatie vervat in alle boeken die er ooit geschreven zijn, of met 12 stapels boeken die reiken van de aarde tot de zon.


In 2003 beschikte de wereld over slechts vijf exabyte aan data. Hoewel opslagcapaciteit geen schaars goed is, is het volgens onderzoeker John Gantz wel nuttig om te begrijpen waar de enorme groei vandaan komt.


Alledaagse toepassingen, zoals Youtube filmpjes en e-mail, vormen een steeds groter aandeel van alle data en dit aandeel is stijgende. Naar verwachting zal in 2010 zeventig procent van alle digitale content geproduceerd worden door individuen. Verder zorgen regels die een langere bewaarplicht van gegevens voorschrijven aan bedrijven voor extra data. In 2010 zal de totale data-omvang 998 exabyte (oftwel bijna een zettabyte) beslaan.


Lees hier het hele artikel


 

Bron: Wired
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen