020 530 0160

Prof. Arno R. Lodder leidt onderzoek naar apps en databrokers

Gepubliceerd op 6 januari 2020 categorieën , ,

De komende maanden leidt professor Arno Lodder voor de Vrije Universiteit en in samenwerking met SOLV twee onderzoeken over actuele en boeiende onderwerpen binnen het privacyrecht. De onderzoeken worden uitgevoerd in opdracht van de European Data Protection Board (EDPB), opvolger van de Artikel 29-werkgroep.

Het eerste onderzoek betreft het gebruik van data in 25 mobiele apps en zal analyseren of en hoe deze apps voldoen aan de AVG (GDPR). Ook zullen Arno en zijn team een overzicht geven van mogelijkheden om compliance te verbeteren.

Het tweede onderzoek betreft data brokers en zal analyseren hoe hun praktijken en technologieën zich verhouden tot fundamentele dataprotectie beginselen.

De onderzoeken zijn onderdeel van een tender, gecoördineerd door Milieu Law & Policy Consulting. In de komende twee jaar zullen verschillende onderzoeken worden uitgevoerd door de Vrije Universiteit en de universiteiten van Leuven, Namur en Leiden. Ook in bovenstaande onderzoeken wordt met deze andere drie universiteiten samengewerkt.

Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen